Gnocchi med tomat och fetaostsås

I dag så var det dags för lite gnocchi till middag 
Om jag inte är helt ute och cyklar så är det lika deg som i kroppkakor, eller?

Ingredienser 
Ca 800 gr ekologiska potatisar 
9 dl mjöl ( kan behövas något mer)
1 ägg
2 msk olivolja 
Salt
Smör att steka i 

Sås
2 vitlöksklyftor , rivna
1 pkt krossade tomater
1 pkt fetaost
Två nävar spenat
Lite pressad citron
Salt & peppar

Så här gjorde jag
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten
Låt potatisen svalna 
Pressa ner potatisen i en stor skål
Knäck i ett ägg
Tillsätt mjöl, olivolja
Blanda/ rör ihop till en deg
Häll ut degen på en mjölad yta och dela degen i 4-6 delar och forma varje del till en lång " korv" dela sedan den i många små bitar. 
Jag rullade sedan varje degbit över en gaffeln för att få ett mönster men det är en smaksak . 

Förvara gnocchin på en mjölad bricka tills det är dags att koka dem.

Nu är det dags att sätta på en stor kastrull med vatten
Medans du väntar på att vattnet ska koka upp så finns  det tid  att göra såsen 

Bryn den rivna vitlöken tillsammans med spenaten häll sedan över tomaterna, citronen och till sist fetaosten låt det koka ihop en stund. Om du vill ha lite sting i såsen lägg till lite chili och glöm inte att smaka av med salt och peppar.

När vattnet kokat upp så häller du i olivoljan , koka nu gnocchin ett par minuter. Koka inte alla på en gång utan ta några i taget, de är klara när de flyter upp till ytan.


Nu till det sista momentet
Ta fram en stekpanna, smält smör och fräs dina gnocchier tills de fått en fin yta.

Ät tillsammans med tomatsåsen eller bara lite riven parmesanost
Det blev även en matlåda till mannen i mitt liv :-) 

Lycka till 









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0