Rabarber chutney
När vi var i Jämtland så fick jag med mig en massa rabarber hem så det har varit en utmaning att hitta roliga recept att använda! Till slut hittade jag ett i ICAs App.
Men jag skriver ner det här också!
I
Ingredienser
600g rabarber
1 röd chili
2 rödlökar
4 dl socker
1 msk riven ingefära
1 tsk salt
1 krd svartpeppar
Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Skala, halvera och skär löken i tunna skivor. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Lägg alla ingredienser i en kastrull tillsammans med salt och peppar.
Koka upp och låt småkoka utan lock ca 20 minuter. Rör då och då. Häll upp i en väl rengjord glasburk. Sätt på ett lock. Förvara i kylen.
Lycka till!
Anna
Ser gott ut! Kul när man kan ha rabarber i annat än efterätter. Det här receptet har jag oprovat fortfarande, du kan få testa åt mig ;)
http://pipopp.wordpress.com/2010/06/01/rabarbersallad-med-vitkal-dill-och-fankal/
Det var nog jag som postade anonymt :D